Detta är en av mina absoluta favoritlångpannekakor. Kakan består av en chokladbotten likt en kladdkaka och ett lager med kola och kokos på toppen. Passar stora som små och går även att göra glutenfri.Helt grym kaka!
Till kakan behöver du :
  • 180g Smör
  • 4 Ägg
  • 6 dl Socker
  • 8 msk Kakao
  • 2 krm Salt
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 3 dl Vetemjöl (eller glutenfri mjölmix)
Till toscan behöver du:
  • 2 dl Socker
  • 1½ dl grädde
  • 1 dl Sirap
  • 75 g smör
  • 200g Kokos (en påse)
  1. Sätt på ugnen på 200oC
  2. Förbered en långpanna med ett bakplåtspapper.
  3. Börja med kakan. Smält smöret, låt sedan svalna under tiden du gör det andra.
  4. Vispa äggen och sockret pösigt.
  5. I en separat bunke, blanda kakao, salt, vaniljsocker och vetemjöl.
  6. Ha i ägg- och sockerblandningen, smöret, och de torra ingredienserna i en och samma bunke och blanda tills allt är kombinerat, men rör inte så mycket så att glutenet aktiveras.
  7. Häll smeten i låmgpannan och fördela den i ett jämnt lager.
  8. Sätt in kakan i ugnen i 15 min.
  9. Medans kakan är i ugnen så ska toscan göras. Börja med att ha i socker, grädde, sirap och smör i en liten gryta, koka upp , vrid ner plattan och låt sjuda i 5 min. Ta av från plattan och blanda i kokosen.
  10. När kakan är klar, ta ut den ur ugnen och bred försiktigt på kokostoscan. Sätt in kakan i ugnen igen i 10 min. Låt kakan svalna innan du skär den.
En fantastisk kaka som försvinner fort, Lycka till med baket!
Choklad, Kaka, Recept,

Kommentera

Publiceras ej