Här har ni världens godast kryddkakor! Mamma bakade ofta dessa till mina syskon och mig när vi var små. Kakorna smakar lite juligt, lite som pepparkakor men ändå inte, och de är bara så goda!
Du behöver:
  • 200g Smör
  • 2 dl Socker
  • 1 msk Kardemumma
  • 1 msk Kanel
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 1 Ägg
  • 5 dl Vetemjöl (funkar även med glutenfri mjölmix ifall man vill göra dom glutenfria)
  • 1 tsk Bakpulver
  • Pärlsocker
  1. Sätt på ugnen på 200oC
  2. Förbered ca. 3 plåtar med bakplåtspapper.
  3. Vispa smöret i 1 min och tillsätt sedan sockret och vispa tills det är väl omrört.
  4. Ha i Kardemumma, Kanel och Vaniljsocker, blanda.
  5. Tillsätt ägget under omrörning.
  6. Blanda vetemjöl och bakpulver i separat skål, ha i i allt det andra, blanda.
  7. Häll upp pärlsocker i en skål.
  8. Rulla små bollar av smeten, ca. 2-3 cm i diameter. Lägg en boll i pärlsockret och platta ut den till en liten pannkaka, ca. 0,5 cm tjock. Lyft upp pannkakan och lägg den på plåten upp och ner dvs pärlsockret kommer hamna på toppen. Lägg ca. 9 kakor på varige plåt.
  9. Baka plåtarna en och en i ca. 8-10 min. Låt kakorna svalna helt och hållet.
Lycka till och njut tillsammans med en vän och ett glas mjölk!
 
Baka, Kaka, Recept,

Kommentera

Publiceras ej